Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák / Termékek
SZÉLES KÍNÁLAT
SZÉLES KÍNÁLAT
LEGISMERTEBB MÁRKÁK
LEGISMERTEBB MÁRKÁK
GYORS SZÁLLÍTÁS
GYORS SZÁLLÍTÁS
Szén-monoxid (CO) érzékelő
11.000 Ft (8.661 Ft + ÁFA)
Menny.:db

Szén-monoxid (CO) érzékelő

11.000 Ft (8.661 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Cikkszám: CO218A
Gyártó: TRACON
Elérhetőség: Raktáron
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Leírás és Paraméterek

 A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság Piacfelügyeleti Főosztálya a megfelelő vizsgálati eredményekre való tekintettel

a CO218A Tracon cikkszámú

elemes táplálású szénmonoxid érzékelőt

felvette a megfelelő termékek listájára.

Az említett lista közvetlenül megtekinthető az alábbi linkre kattintva:

A HATÓSÁG ÁLTAL BEVIZSGÁLT ÉS MEGFELELŐNEK MINŐSÍTETT SZÉN-MONOXID-ÉRZÉKELŐK LISTÁJA („POZITÍV LISTA”)

A kompakt méretű érzékelők segítségével a mérgező, színtelen és szagtalan szén-monoxid gáz jelenléte mutatható ki a lakások levegőjében. A szén-monoxid a tökéletlen égés eredményeképpen juthat a meghibásodott fűtőberendezésből a laktérbe akár halálos, fulladásos balesetet is okozva. Az érzékelő 4 lépcsőben fény- és hangjelzéssel riaszt, ha a gáz koncentrációja egy beállított értéket átlép, így védve a lakásban tartózkodók egészségét. A készülék azonban nem nyújt védelmet a szén-monoxid krónikus hatásai ellen és nem biztosít teljes védelmet a speciális kockázattal szemben! A termék használata nem helyettesíti a fűtőberendezések szakszerű telepítését és karbantartását, valamint a megfelelő szellőzés biztosítását! 

szén-monoxid (CO, régi nevén szénéleg) színtelen, szagtalan, íztelen gáz. A szénvegyületek tökéletlen égése során képződik, főleg belső égésű motorokban. Üzemanyagnak is használható, levegővel jellegzetes, kék lánggal ég. Kiterjedten használják vegyipari alapanyagként. Szobahőmérsékleten gáz-halmazállapotú, sűrűsége a levegőnél egy kicsit kisebb. Erősen mérgező, az általa kiváltott szén-monoxid-mérgezés évente sok áldozatot szed. Szerkezetében egy oxigénatom kapcsolódik háromszoros kovalens kötéssel egy szénatomhoz. Leggyakrabban a szervetlen vegyületek közé sorolják, mert molekulájában nincs hidrogén‒szén, illetve szén‒szén kötés.

A szén-monoxid nagyon mérgező gáz. Mérgező hatása azzal magyarázható, hogy a vér hemoglobinjában található vasatomokkal stabil komplexet, szén-monoxid-hemoglobint képez, ezzel a szervezet oxigénfelvételét és oxigénellátását akadályozza. A hemoglobin akkor is megköti a szén-monoxidot, ha a levegő szén-monoxid tartalma csekély. 250-szer nagyobb affinitással kötődik a vér hemoglobinjához, mint az oxigén.[2]

  • Azonnali hatása: fejfájás, szédülés, émelygés, a látás- és hallásképesség csökkenése.[3]
  • Tartós hatása: a szívizmot ellátó koszorúerek keringését csökkenti, hozzájárulva a koszorúér-elmeszesedéshez, szűkíti a koszorúereket, növeli a szívinfarktus kockázatát.[3]

Szén-monoxid-mérgezés esetén a szabad levegőn végzett mesterséges lélegeztetés alkalmazására is szükség lehet. A mérgezés megelőzésének egyik módja a szén-monoxid-riasztó használata.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Hasonló termékek

Cikkszám: SD133A

Füstérzékelő

Raktáron
Gyártó: TRACON
3.990 Ft
Cikkszám: OR-DC-630

AKKUMULÁTOROS FÜSTÉRZÉKELŐ 9V DC, BSI

Raktáron
Gyártó: ORNO
3.800 Ft